Inici >> Camps d'aplicació

Camps d'aplicació

Teràpia Manual

teràpia manual

La teràpia manual és una tècnica de fisioteràpia suau i no agressiva emprada per al tractament de disfuncions neuro-múscul-esquelètiques del ésser humà, mitjançant manipulacions musculars, articulars i viscerals, tant analítiques com globals.

Basant-se en l’estudi biomecànic i funcional, prova de relacionar totes les parts del cos per recuperar la llibertat de moviment i reequilibrar tots els sistemes, donant molta importància al fet de restablir una funcionalitat que permeti a la persona viure el dia a dia amb la major comoditat possible.

Gimnàstica de Consciència Corporal

gimnàstica de consciencia corporal

Consisteix en un treball global de tot el sistema muscular amb l’objectiu de millorar la postura i alleujar el dolor mitjançant un reequilibrament de les cadenes musculars i articulars. A través de una sèrie d’estiraments actius globals, es facilita la presa de consciència del cos per part del pacient.

Amb influències de l’Antigimnàstica i basada en el mètode Mézières, es pot realitzar tant en sessions individuals com en petits grups, essent aquesta última la manera més recomanable per a la pràctica regular, ja que la dinàmica de grup pot esdevenir un ajut davant de les dificultats individuals. Està indicada per a tot tipus de persones i edats , adaptant el treball a les necessitats de cada pacient, podent enfocar la sessió a esportistes, eliminar l’estrès, reeducació de la postura, pre i post embaràs, etc.

Medicina Tradicional Xinesa

medicina tradicional china

Basada en escrits i coneixements mil·lenaris la medicina tradicional xinesa dóna al terapeuta la possibilitat de tenir una visió global de la persona, ja que té en compte aspectes i funcions energètiques, viscerals, alimentàries i emocionals, així com múscul-esquelètiques.

A més, aquesta visió pren en consideració el nostre entorn, tant les condicions climàtiques com les estacionals de l’any.

Aquest tipus de medicina compta amb diferents eines, com la digitopuntura, acupuntura, massatge i estirament de meridians, estimulació de determinats punts i d’altres.

Osteopatia

osteopatia

L’osteopatia és una disciplina terapèutica manual global que posa especial èmfasi en l’estructura del cos. El seu objectiu és ajudar el cos a corregir les seves patologies i desequilibris mitjançant l’aplicació de la tècnica manual osteopàtica.

La mà de l’osteòpata sent i escolta el moviment de les diferents estructures del cos, articulacions, músculs, fàscies, óssos del crani, vísceres, etc., per tal de detectar i tractar la causa del problema.

En molts casos l’origen del trastorn no es troba en la zona dolorosa, és per això que l’exploració global inicial en osteopatia és primordial.

Reeducació del Sòl Pèlvic

reeducacio sol pelvia

Tant la incontinència urinària com la resta de disfuncions del sòl pèlvic constitueixen un problema sociosanitari de primer ordre, ja que són patologies que sovint afecten a la qualitat de vida diària i laboral. Per al seu tractament, la rehabilitació del sòl pèlvic té una gran importància, ja que aconsegueix una millora en la qualitat física i emocional del pacient per mitjà de la gimnàstica abdominal hipopressiva. Aquesta tècnica consisteix en una sèrie d’exercicis actius dirigits a potenciar el sòl pèlvic i la faixa abdominal dins del conjunt de les cadenes musculars. L’esmentat treball actiu es realitza anul·lant la pressió que exerceixen els abdominals i el diafragma sobre el sòl pèlvic.

L’objectiu d’aquesta reeducació és aconseguir la seva curació, millora, prevenció i informació sobre la musculatura del sòl pèlvic que amb el pas del temps pot provocar dificultats com hipotonia, debilitat de la faixa abdominal i sòl pèlvic, pèrdua d’orina involuntària, canvis al ritme de micció, disminució de sensibilitat a les relacions sexuals, etc.

Aquesta tècnica es pot realitzar tant de manera individual com en petits grups.